Over ons

Sofius is dé partner voor het verbeteren van softwarekwaliteit. Een krachtige combinatie van zes toonaangevende labels. Gedreven door samenwerking, innovatie en hoogwaardige expertise.

Onze mensen

Met onze 6 labels en meer dan 300 professionals werken wij elke dag aan het succes van onze klanten. Samen brengen we mensen, bedrijven en softwaresystemen vérder.

We collaborate with each other and our clients.
We test software.
We accelerate success for both our people and clients.

Onze expertise

Als powerhouse in softwaretesten beschikken we over diepgaande kennis en ervaring. Sofius biedt het volledige spectrum aan diensten voor het verbeteren van softwarekwaliteit. Hierbij combineren we de inzet van gedreven consultants met state-of-the-art kennis van markten, domeinen, software en systemen. Wil jij gebruik maken van onze expertises?

Neem contact op

Testautomatisering draagt bij aan het versneld ontwikkelen en opleveren van waardevolle software. Sofius heeft een krachtige visie, een bewezen aanpak en specialisten die testautomatisering succesvol kunnen uitrollen in Agile/DevOps omgevingen. Waarbij we tooling gebruiken die het best aansluit bij de klantbehoefte.

Onze testanalisten hebben een afgeronde HBO of WO opleiding en zijn uitgebreid getraind en gecertificeerd in het testvak. Het ‘echte’ testwerk is geen handwerk, maar denkwerk. Daarbij zetten we onze kennis, creativiteit en ervaring met tools en technieken in.

Onze testmanagers hebben uitgebreide kennis van diverse testmethodes, tooling en domeinen. Zij zijn uitstekend op de hoogte van de laatste stand van zaken, zorgen voor een stevige kennisimpuls en zijn thuis in meerder ontwikkelomgevingen. Zowel in (scaling) Agile/DevOps omgeving als in de meer traditionele waterval omgeving.

Onze coaches en adviseurs zijn nauw betrokken bij de operatie en beschikken over ruime ervaring binnen hun expertisegebied. Ze werken intensief samen binnen het team en begeleiden het volledige proces, zodat de organisatie zelfstandig verder kan.

Het testen van (standaard) enterprise softwareoplossingen vraagt meer dan alleen testexpertise. Het neerzetten van een risk-based aanpak, het mobiliseren van business gebruikers en het valideren van inrichtingskeuzes vereist pakketkennis én pragmatiek. Sofius heeft veel ervaring als testpartner bij ERP implementaties en upgrades.

Low code is erop gericht om met minder programmeerwerk en met minder specialistische programmeerkennis applicaties te bouwen. Nadruk bij deze methode ligt op het configureren en samenvoegen van bouwstenen om de gewenste functionaliteit te verkrijgen. Sofius biedt gespecialiseerde low-code testdiensten om de kwaliteit van applicaties te garanderen. Onze experts gebruiken toonaangevende tools en methodes voor efficiënte en betrouwbare tests en snelle feedback loops.

Een digitale transitie betreft het optimaliseren van de manier waarop een organisatie technologieën en digitale middelen gebruikt. Zodat mensen, processen en producten, zich kunnen blijven aanpassen aan veranderende behoeften van de klant, de markt en de organisatie zelf. Onze mensen hebben ruime ervaring met deze ingrijpende trajecten. Samen brengen we jouw organisatie vérder.

Onze cultuur

Samenwerken, samen verbeteren. Als kennis-, inspiratie- en groeiplatform stimuleren we mensen het beste uit zichzelf te halen. Wat ons verbindt en hoe we met elkaar omgaan, vatten we samen in vier kernwaarden. Ons kompas bij het maken van keuzes.

icon-mensen

Mens op één

In iedere beslissing of actie stellen we onze mensen centraal. Zij zijn de basis van ons succes.

icon-eigenaarschap

Eigenaarschap

We nemen initiatief, komen onze afspraken na en nemen verantwoordelijkheid voor alles wat we doen.

icon-equality

Gelijkheid

We vormen een inclusief collectief. Open en eerlijk. We behandelen anderen zoals we zelf ook behandeld willen worden.

icon-vakmanschap

Vakmanschap

We koesteren expertise, innovatie en professionele groei. En leveren een significante bijdrage aan de ontwikkeling van ons vakgebied.

Onze labels worden gedreven door een gezamenlijke missie: het verbeteren van de processen, producten en diensten van onze klanten door kwalitatieve waarde toe te voegen en vakmanschap te leveren.

Onze klanten

Van middelgrote ondernemingen tot multinationals en overheidsinstanties. Sofius bedient een breed scala aan klanten in diverse branches. Als toonaangevende strategische partner werken we samen met de leiders van vandaag en morgen.

image-onzeklanten

Een selectie van onze klanten:

logo-Achmea
KLM_logo
ACTION_Logo
logo-ns
Allianz-logo
Rabobank-Logo
logo-belastingdienst

Samenwerken met het powerhouse in softwaretesten en kwaliteitsverbetering?

Onze vestigingen

Je vindt de locaties van onze labels verspreid door het hele land, zodat we dicht bij onze medewerkers en klanten zijn.